شب عیدی بدون کالای خارجی
اسمش خرید عید است. از خیلی زمانهای پیش رسم بر این بود که آدمها، نزدیکیهای سال نو یا همان اسفندماه که میشد شال و کلاه میکردند و راهی بازار میشدند، اصلا اوج خریدها و بازار رفتنهای همه آدمها توی همین روزهای اسفند است. به طوری که اشتیاق و میل به خرید کردن به صورت عجیبی در ما بیشتر میشود تا جایی که بعضیها تمام پسانداز یکسالهشان را بر میدارند و راهی بازار میشوند.
اسراف و خریدهای اضافی، تجملگرایی و ولخرجی کردن جزء اتفاقات بدی است که گریبان آدمها را در اسفندماه می گیرد و آن ها را تبدیل می کند به موجوداتی که علاوه بر پولهایشان، وقت و عمر و حتی دین و عقیدهشان را خیلی راحت به باد فنا میدهند. اما همه اینها به کنار بعضیها غیرتشان را هم در این ایام پایمال میکنند.
برداشتی آزاد از آیات 19 تا 25 سوره معارج 1
همانطوری که تفاوت مسجد با بقیه مکانهای روی کره خاکی از زمین تا آسمان است، مسجدیها نیز با بقیه عالم خیلی فرق دارند.
وقتی شری به آدمهای غیرمسجدی میرسد، جزع و فزع میکنند و به گریه و زاری میافتند و هر چه فریاد بلدند بر سر زمانه میکشند که چه بیرحمیها با آنها نکرده است و چه بلاهایی که بر سر آنها نیاورده است. برعکس وقتی خیری به ایشان میرسد، فکر میکنند که همهاش زحمت خودشان بوده و آنقدر خسیسبازی در میآورند که نگو و نپرس. آخرش هم فکر میکنند که این همه نعمت به خاطر آن است که خداوند دوستشان دارد.